Duurzaam
Wil je duurzaam of circulair bouwen? Dat kan. Heel goed zelfs. Wij realiseren al prachtige projecten met tweedehands bouwmaterialen. Echt: er kan meer dan je denkt. Veel meer!
De wereld verandert. De bouwwereld ook.
Iedereen ziet, voelt en begrijpt: we staan met zijn allen voor stevige uitdagingen. Het moet groener. Het moet duurzaam. Het moet circulair. Dat geldt voor alles, dus ook voor het bouwen. Dat is geen vraag. Dat is een feit. Punt.
Bouwbedrijf Versteegden B.V. voert glasschuim granulaat toe onder de fundering van diverse bouwwerken. Wij hebben een techniek ontwikkeld waarbij we in diverse lagen glasschuim aanbrengen waardoor de traditionele fundering volledig vervalt. De vloer kan dan ook uitgevoerd worden zonder vorstrand. Versteegden is specialist in toepassingen van glasschuim in de bouw. Glasschuim bestaat uit brokken opgeschuimd gerecyled glas. Glasschuim is een licht en sterk materiaal met thermisch isolerende eigenschappen. Het neemt nauwelijks water op en is niet vochtgevoelig, terwijl een laag glasschuim goed waterdoorlatend is.
Circulair bouwen: wij lopen graag mee voorop
Kun je CO2 negatief bouwen? Ja. Absoluut. Maar inderdaad: dat kost wat extra energie. Je zult als aannemer nog nauwer samen moeten willen werken met initiatiefnemers, zoals woningcorporaties. Je zult open moeten staan voor zelfwerkzaamheid en voor woongroepen die zelf hun bouwmaterialen oogsten. Wij doen dat! Omdat wij geloven dat het kan, het duurzaam bouwen. Sterker nog: omdat wij weten dat het kan!
Referentieproject 1: het prachtige Boschgaard
Boschgaard is een bouwproject in Den Bosch dat is gestut op duurzaam bouwen en zelfwerkzaamheid: 19 sociale huurwoningen waarvan de toekomstige bewoners zelf mee bouwmaterialen oogsten, het bouwoverleg bijwonen, zelf mee duurzaam bouwen, enz. En alles in een mooie harmonie met ons als aannemer. Een project dat zo uniek is dat het volop in de media aandacht krijgt, als fraai voorbeeld van circulair bouwen.
Referentieproject 2: Ecodorp Klein Oers
Op 1 hectare grond verrijst in Veldhoven ecodorp Klein Oers. Het is een CPO-project dat uit zowel sociale huurwoningen als koopwoningen komt te bestaan. Zo’n veertig in totaal, in oppervlakte variërend van 50 m2 tot maximaal 92 m2. Een wijkje mét een eigen dorpshuis. Insteek: duurzaam en waar mogelijk off-grid bouwen. Zo is gekozen voor houtskeletbouw in combinatie met strobalen, die aan de binnenkant zijn afgewerkt met leem uit de directe omgeving. Heel gaaf project, waarvan wij bouwteampartner zijn geworden.